Цвета Караянчева към БСП: Кворумът е задължение на тези, които свикват заседанието

Не търсете парламентарни избори, че от 38 народни представители ще останете с 25

С тези думи, по време на брифинг в парламента, народният представител и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна към лидерът на БСП Корнелия Нинова, във връзка с свиканото от опозицията и несъстоялото се, поради липса на кворум, извънредно пленарно заседание. 

„Не се регистрирахме, защото кворумът е отговорност на тези, които са внесли дневния ред с подписите си. Те не можаха да дойдат на работа и да се регистрират. Представяте си колко им се работи. Второ – това, което се случва с предизборната кампания на г-н Радев, идват по 30-40 човека, може да проверите. На предизборните срещи с г-жа Цачева идват по 2-3 хиляди души. Е как ще си направят кампанията, като няма пред кого? Естествено тук, на парламентарната трибуна, да говорят глупости, да развяват байраци и да ги дават по телевизията без пари”, заяви Караянчева. 

Тя коментира и приключилият протест на миньорите в рудник „Бабино”, които останаха няколко денонощия под земята в знак на протест срещу неполучаването на трудовите си възнаграждения от месец август насам. „Кой продаде мината и по кое време – г-жа Корнелия Нинова, председателят на днешното БСП. Сега нямат право да говорят по темата”, коментира още Караянчева.

Относно квадратчето "Не подкрепям никого" в изборната бюлетина, Караянчева коментира: "Влезе по предложение на Реформаторския блок и стана една голяма каша".