Лудогорец имат сили да изненадат Арсенал

"Орлите" могат да вземат точка при гостуването на "артилеристите"

Следващия съперник на Лудогорец в групите на Шампионската лига е Арсенал. Мачът е на 19 октомври на "Емирейтс".

Преди това, в своите първенства, "орлите" гостуват на "орлетата" от Пирин в Благоевград. А "артилеристите" приемат "лебедите" от Суонзи.

Отборът на Георги Дерменджиев може да изненада Арсенал. Затова обаче тимът на Георги Дерменджиев трябва да забрави начинът на игра с ПСЖ в София. И да си припомни далеч по-агресивното  гостуване на Ливърпул, пак от групите на Шампионската лига, при първото участие на тима от Разград в състезанието.

Тогава, само липсата на шанс не донесе точка на Лудогорец на "Анфийлд". Със сигурност атмосферата на "Емирейтс" ше е сходна с тази от храма на Ливърпул. Даже, в известен смисъл, и по-умерена. Защото се знае, че феновете на Арсенал не са по-темпераментни от тези на мърсисайдци.

А и футболистите на Лудогорец отдавна не се впечатляват от "негостоприемен чужд терен". Тимът е обръгнал от мачове със сериозни клубове из цяла Европа. За последно и темпераментните "делии" на Цървена звезда на "Маракана" не смутиха лудогорци при победата на футболистите от Разград с 4:2 след редовното време и продълженията.

Обикновено Лудогорец си взима бързи поуки от несполучливи мачове. Да се надяваме,че ще бъде така и след загубата от ПСЖ в София. И при гостуването на Арсенал тимът на Георги Дерменджиев да покаже най-малко играта от скорошната среща с Базел завършила 1:1 при тяхното първо гостуване в мачовете от групите в тазгодишния турнир на Шампионската лига.

Дори,ако "зелените" поведат отново с 1:0, да не допускат лекото попадение от мача в Швейцария...