Цачева: Никога не отказвам дебат с политическите опоненти

Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев изказа признателността си към загиналите мъже от Тетевен в 56-ти пехотен полк, воювали на Каймакчалан

За нас приоритет са срещите с българските граждани.  Предстоят ни над 200 срещи лице в лице с хората. Искаме дебат с вас – с хората от всяко населено място. За да не загуби България ритъма си на развитие, подкрепете ни с номер 17 в бюлетината. Това каза кандидатът на ГЕРБ за президент Цецка Цачева пред жители на Тетевен. „С вицеадмирал Пламен Манушев провеждаме кампанията си лице в лице с хората. Аз никога не отказвам дебат с политическите ни опоненти, но когато отида на такъв дебат, столът до мен остава празен“, обясни тя.
Цачева бе категорична, че президентът трябва да бъде обединител. „Диалог, баланс, отговорност - за мен това не са празни думи. Единение е най-важната дума за мен. Ще работя всеотдайно и в интерес на българските граждани“, каза Цецка Цачева. По думите й, за да има диалог между политическите партии не е задължително те да гледат в една посока. „Ще търсим баланса в името на националния интерес на страната“, обясни кандидатът на ГЕРБ за президент.
Цецка Цачева посочи, че ще работи за успешното довеждане докрай на образователната реформа и за развитието на науката. „Всичко е постижимо, когато институциите работят в синхрон с гражданите. Основен проблем е политическата апатия сред хората и вярвам, че мога да променя това“, заяви още Цачева.
Кандидатът на ГЕРБ за вицепрезидент Пламен Манушев изказа признателността си към загиналите мъже от Тетевен в 56-ти пехотен полк, воювали на Каймакчалан. „Българският народ е силен, но ако сега допуснем грешка, корабът „България“ ще загуби посока. Вече го преживяхме веднъж с кабинета на Пламен Орешарски, затова апелирам да направите правилния избор и да изберете първата жена президент. Тя е от вашия край. Цецка Цачева е най-подготвеният човек, защото знае как се балансира в политиката. Това е най-важното в сложните времена, в които живеем”, заяви Манушев.

На срещата присъства и евродепутатът Мария Габриел, която е зам. председател на ЕНП в европарламента. Българският евродепутат подчерта, че благодарение на хора като Цецка Цачева и много други достойни представители на ГЕРБ България е получила своето заслужено място в Европа. „Само преди седмица премиерът Бойко Борисов беше посрещнат лично от върховния представител на външната политика на ЕС Федерика Могерини. Само ден след това в България беше лично комисар Димитрис Аврамопулос и точно от нашата страна беше даден стартът на новата Европейска агенция по гранична и брегова охрана. Всичко това е признание за усилията на ГЕРБ и на правителството на Бойко Борисов“, заяви още Габриел.