Зона А-9 в „Тракия“ е с изцяло обновена инфраструктура

Мисия Пловдив

13-10-2016, 09:00

Снимка:

Пресцентър

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Напълно преобразено е цялото пространство около блокове 8, 8 А, 9 и 10 в ЖР „Тракия“, показа на място кметът на района Костадин Димитров. 

„Изградихме 2000 кв. м нови тротоари от бетон, тъй като досегашният опит показа, че са двойно по-евтини, строят се бързо, по-удобни и издръжливи са, а и съответстват  на архитектурата на района“, посочи Димитров.

Новите пешеходни трасета стигат чак до входните врати на жилищните сгради, а по желание на гражданите някои водят и до съседния парк „Майка и дете“. На ул. „Съединение“ са изградени 75 паркоместа с асфалтова настилка, като не е засегнато нито едно дърво, нов паркинг има и зад блок 10. За по-голямо удобство са обособени „джобове“ за съдовете за битови отпадъци.

За да се запазят за дълго новите придобивки, в целия участък е изградена подземна кабелна мрежа с маркировка върху изходните тръби за бъдещи включвания на кабелни оператори.

Междувременно продължава работата по облагородяването на парк „Майка и дете“, където вече започна изграждането на модерна двузонова детска площадка. Нови тротоари скоро ще има пред блокове 10 и 11, пред окончателно завършване е цялостното преасфалтиране на пътното платно на ул. „Съединение“ в участъка от католическата църква до бул. „Княз Борис I“.  

„Когато концентрираме всички усилия на едно място, резултатите безспорно са по-добри, отколкото ако работим на парче“, коментира Костадин Димитров. Той припомни, че откакто е кмет на „Тракия“ всяка година фокусира строителната програма към пълното инфраструктурно обновяване на конкретен микрорайон.

„Както и досега, за всяко свое действие се допитваме до гражданите и се съобразяваме с тяхното мнение и желание. Сега те са на ход да стане по-красиво, като се погрижат за градинките пред домовете си, както направиха съседите им от блок 10, вход Г“, допълни районният кмет.  

Строителната програма на „Тракия“ за 2016 г. е реализирана с приходите от таксите за гаражи в размер на 260 хил. лв., от които за 10 хил. лв. са закупени и монтирани нови пейки във все по-привлекателния парк „Лаута“.

Освен обновяването на Зона А-9, нова придобивка за „Тракия“ е и футболното игрище с 1050 кв. м площ до блок 195, изградено за 70 хил. лв. с целево финансиране от общинския бюджет.