Гришо с първа победа над Ришар Гаске на старта в Шанхай

Григор Димитров се класира за втория кръг на тенис Мастърса в Шанхай след успех с 6:4,6:4 над Ришар Гаске (Франция)

Григор Димитров се класира за втория кръг на тенис Мастърса в Шанхай след успех с 6:4,6:4 над Ришар Гаске (Франция). Това е първа победа за българина над френския тенисист от шест мача между двамата, информират от БФТенис. Следващият съперник на Григор е Вашек Поспишил (Канада).

Димитров започна слабо, като допусна да изостане с пробив и 0:3. След това обаче българинът обърна развоя на сета - изравни, а с пробив на нула и поведе с 4:3. Този аванс се оказа достатъчен за първата ракета на България, за да запише първия сет на своята сметка с 6:4. Димитров продължи със силните си изяви и поведе с брейк в откриващия гейм на втория сет. Опитният французин обаче спечели подаването на Григор за 3:3, но допусна моментален рибрейк и преднината на българина се запази. При 5:4 Димитров сервираше за мача и със сервис гейм на нула сложи точка на спора и на негативната си серия срещу Гаске.

Българинът води с 3:0 победи срещу Поспишил, срещу когото няма дори загубен сет. В тази част на схемата е и световният №1 Новак Джокович, когото Григор може да срещне в трети кръг.