Горнооряховчанин спечели смартфон в лотарията на НАП с касови бележки

Животът

11-10-2016, 13:27

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 2 млн. бележки от В.Търновска област играят за лек автомобил

С покупка за 0.70 лв. Венелин Василев от Горна Оряховица спечели чисто нов смартфон Lenovo S860 от НАП. Победителят непрекъснато регистрира касови бележки и да играе в Лотарията на НАП. Печелившият фискален бон на 56-годишния  късметлия е издаден от верига магазини Кауфланд в гр.Горна Оряховица и е за покупка на зеленчуци.

В играта на данъчните общо за цялата страна са регистрирани почти 43,5 милиона касови бележки на стойност около 565 млн. лева. От тях над 2 млн. касови бележки  на стойност почти 22 млн. лева са от  Великотърновска област. Най-често участниците избират да регистрират касовите си бележки чрез сайта и чрез мобилното приложение Android.

Наградата бе връчена на победителя на 11 октомври лично от териториалния директор на НАП В.Търново господин Ивайло Здравков. При връчването г-н Здравков каза, че чрез Лотарията се цели търговците да издават касов бон при всяка продажба, което ще направи по-успешна борбата със сивата икономика.

В лотарията може да участва всеки, който има навършени 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg  и регистрира валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Имената на победителите можете да видите на сайта на лотарията www.kasovbon.bg

От НАП напомнят, че е важно хората да пазят касовите си бележки или техни сканирани или фотокопия до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички печелившите касови бележки, ще бъдат проверени, поясняват от НАП.