Антонио Таяни, зам-председател на ЕП: България отново стана главен герой в Европа и в света

България е в сърцата на всички италианци, подчерта той

За първи път България ще има жена за президент, затова апелирам всички жени в България да се вдигнат и да я подкрепят, за да става България още по-силна. Това заяви заместник-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни по време на официалното откриване на предизборната кампания на партия ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България. Ето и пълния текст на изказването му:

Скъпи български приятели,

Нося ви поздрав от Брюксел на цялото семейство на европейските партии. Искам да поздравя поотделно всеки от вас, всеки мъж, всяка жена, всички вие, които сте дошли да подкрепите тук избора на Цецка Цачева.
Европа гледа на всички българи с огромно уважение и огромно внимание. Защото България отново стана главен герой в Европа и в света, благодарене на работата на ГЕРБ, благодарение на работата на вашия премиер.
Благодарение на ГЕРБ, благодарение на г-н Борисов, България се промени. Това е България, която напредва, която расте, която израства, и която съумява да пази границите на Европейския съюз.
България събира вниманието на Европа и на целия свят заради това, което тя прави.
Решението да бъде изпратен тук преден отряд на организацията, която ще пази границите на Европа, е едно доказателство за това колко Европа цени България заради нейните усилия и усилията на нейния премиер.
Убеден съм, че България ще продължи да върви напред по същия начин, както и досега, благодарение и на избирането на г-жа Цачева и г-н Манушев, един адмирал, който достойно защитава България.
За първи път България ще има жена за президент, затова апелирам към всички жени на България да се вдигнат, да подкрепят тази кандидатура, за да може България да става все по-силна!
България, бъдете сигурни, е в сърцата на всички италианци! И съм убеден, също така, че благодарение на усилията на всички кметове на тази страна, тя ще продължи да върви напред, в интерес на всички български граждани!
Кметовете на България имат пред себе си един голям пример, който да следват, и това е настоящият премиер г-н Борисов, с когото аз се запознах, когато беше кмет на София, което допринесе за издигането на вашата столица. Още тогава имаше признаци, че България, с помощта на новата партия ГЕРБ, ще започне да израства все по-уверено и да става една от големите сили на Европа. Това са мъжете и жените от партия ГЕРБ, които са с намерение да правят така, че да издигнат своята страна, а не като социалистите, които само говорят, а не правят нищо.
Затова ви приветствам за вашия добър избор! Още веднъж искам да приветствам всички български граждани за саможертвата, за усилията, които правят за да защитават българските граници и ние сме ви благодарни от името на цяла Европа!
Искам да знаете, че Италия преживява същите затруднения, каквито вие българите сте преживели в последните години. Незаконна емиграция, тероризъм и корупция са недостатъците, с които трябва да се борим.
Ще можем да го направим с помощтта на усилията на България, на нейния премиер Борисов, чрез избора на новия президент и вицепрезидент на държавата - Цецка Цачева и Пламен Манушев.
Желая успех на всички! Убеден съм, че ще се справим, защото съм сигурен, че българският народ умее да избира. Той ще избере правилните жени и правилните мъже на тази позиция!
Можете да разчитате на моята лична подкрепа, но също така и на подкрепата на цялата Европейска народна партия, която с любов и обич гледа към вас и ви подкрепя във вашия избор!
Очакваме вашият премиер Борисов и новият президент на Република България да произнесат речи в Страсбург.
Тази проява е доказателство за това, че България ще може да се справи както днес, така и утре!