Георги Марков: ГЕРБ прелива от толерантност

Ако не беше ГЕРБ, България щеше да е на 1 ляв крак с 5 шини от 5 БСП-та

Дали е силен ГЕРБ и дали е слабо БСП, дали няма личности или има, може да каже само българският народ. Това заяви бившият конституционен съдия Георги Марков по време на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България.

„Няма как заставайки на този подиум и виждайки тази зала да не върна лентата,само една година назад“, каза той и посочи, че тук са били всички кметове и общински съветници на ГЕРБ и са си пожелавали десета поредна победа и тя се е сбъднала. 

„Вие сте първата партия в Европа, която постигна повече победи от възрастта си“, каза той. По думите му точно сега е моментът да се отговори на Сергей Станишев, лидер на ПЕС, който е поставил под съмнение ГЕРБ. 

„Искам да кажа какво се случи преди една година. Ние постигнахме не просто победа, вие постигнахте най-голямата победа в историята на България срещу БСП“, посочи Марков. Той даде пример със столицата, където Йорданка Фандъкова на първи тур е получила 60%, в Пловдив кандидатът на ГЕРБ е получил над 50%, както и във Варна, която е получила 62% на местните избори. „Дунавската столица, 53% на първи тур. Столицата на Пиринска Македония г-н Камбитов 58%“, каза Марков и изброи още победата на ГЕРБ в Стара Загора. Той определи победата на ГЕРБ в Бургас като фантастичен рекорд на местните избори. Марков разказа как преди седмица е бил на семинар на ГЕРБ в Разград. По думите му е имало над 160 много приятни герберки и е доживял след 70 години комунистическо управление в Разград да изпие едно демократично кафе при първия демократичен кмет в града. „Вие разбихте и последната комунистическа крепост в България“, заяви Марков. По отношение на твърдението на ген. Радев, че ГЕРБ е машина за избори, той посочи: „Колкото до машината – има машина. Има машинист и той е на първия ред – г-н Цветанов. Въпросът е как действа тази машина“, заяви Георги Марков. Той обясни, че тя действа просто – всеки петък, събота и неделя от град на град, от село на село, от паланка на паланка, от врата на врата, където той се ръкува с всеки български гражданин, чува му проблема. 

Марков заяви, че не може да се говори за срастване на властите в държавата. „ГЕРБ прелива от толерантност и тази толерантност е най-много в сърцето на Бойко Борисов. Ако не беше ГЕРБ, България щеше да бъде на един ляв крак при това с 5 шини – 5 БСП-та“, каза Марков.  

Относно актуалната политическа обстановка в страната Марков обобщи "ГЕРБ и седемте джуджета".
ДСБ да спре да злослови по отношение на ГЕРБ, призова Марков, позовавайки се на видеообръщението на Жозеф Дол.
По повод кандидатурата на Ирина Бокова бившият конституционен съдия заяви, че й е бил показан червен картон още през 2008 г., когато не е подкрепила Великобритания, а латиноамериканска страна като Аржентина в общ спор. Той я сравни с футболиста Роналдо, който, когато в края на мача бъде заменен, излиза и не играе заедно с резервата.