Жозеф Дол: Да говорим с един глас и да действаме в единство

България е надежден партньор за общността на Европейския съюз със своя фундаментален принос за опазването на нашите общи външни граници

За България е важно да има отговорен, надежден и преди всичко проевропейски настроен президент. Това каза във видео поздрав към присъстващите Жозеф Дол, лидер на групата на ЕНП в Европейския парламент по време на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ за президент и вицепрезидент на Република България.
Ето и пълния текст на обръщението:

Скъпи Бойко, уважаеми заместник-председатели на ГЕРБ, уважаеми кандидати, уважаеми депутати, уважаеми кметове, скъпи приятели на ГЕРБ,
Днес откривате кампанията си за президентските избори на 6 ноември. Не мога да бъда с вас тук в София, но държа да изразя подкрепата си.
За страната ви е важно да има отговорен, надежден и преди всичко проевропейски настроен президент. Това е важно за нашето политическо семейство, но не е по-малко съществено и за България.
Вашата страна, както всички страни от Европейския съюз, е изправена пред големи предизвикателства - безпрецедентна миграция, нестабилност и конфликти в съседство, тероризъм, загуба на конкурентоспособност на световната икономическа сцена.
Никоя страна не разполага с необходимите средства, за да действа самостоятелно. Никой не може да се надява да се справи съвсем сам. Трябва да намерим отговор заедно! Да говорим с един глас и да действаме в единство, доказвайки отговорността и солидарността си.
Така постъпваше досегашният ви президент, разбира се. В сътрудничество с премиера Борисов, който не жали усилия в Брюксел по време на срещите на ЕНП и на Европейския съвет, така че винаги да се зачита и спазва мнението на вашите съотечественици.
Разчитам на българските избиратели да ви позволят да продължите по този път!
Приятели мои,
След завръщането на премиера Борисов на власт в България, страната постигна значителен напредък. Много по-стабилна е както в политически, така и в икономически план. Растежът е сред най-високите в Европа - два пъти най-средното европейско ниво. Контролът върху дълга бе възстановен, а банковата система укрепна и усвоеваемостта на европейските фондове значително се подобри, след като те бяха тотално замразени по време на социалистическите правителства.
И във външен план България е надежден партньор за общността на Европейския съюз със своя фундаментален принос за опазването на нашите общи външни граници.
Уверен съм, че българският народ ще възнагради тези постижения, както го е правил редовно в последните избори и отново ще засвиделства доверие в дясно-центристката политика на България, така че да продължите да изпълнявате девиза си, да работите в интерес на гражданите!
Желая на кандидатите за президент и вицепрезидент, и на ГЕРБ, успешна президентска кампания и един чудесен ден на всички участници!