Гришо на финал в Пекин срещу Анди Мъри

Това стана факт, след като неговият съперник Милош Раонич се отказа

Григор Димитров се класира за финала на тенис турнира в Пекин без игра. Това стана факт, след като неговият съперник Милош Раонич се отказа. Причината, поради която канадецът няма да излезе на корта, е частично разкъсване на връзка в глезена, която той е получил при вчерашната си победа над Пабло Кареньо Буста (Испания) на четвъртфиналите, съобщават от БФТенис.

"По време на вчерашния ми мач вечерта стъпих накриво. Сутринта днес преминах изследвания, които показаха частично разкъсване във външната страна на глезена. Лекарите ми казаха, че въпреки това, мога да опитам. Направих обичайната разгрявка, както преди всеки мач, но разбрах, че няма как да играя. Затова смятам, че правилното решение беше да се откажа", коментира поставения под №3 Раонич.

Така на финала най-добрият български тенисист ще се изправи срещу Анди Мъри. Това ще е 11-ият сблъсък между двамата, а британецът води със 7:3 в общия баланс. Това е първи финал за Димитров на турнира в китайската столица,  който е с награден фонд 4,165 милиона долара. Димитров, който в момента е №20 в световната ранглиста, ще играе за девети път финал на ATP турнир и за трети път през сезона след Сидни и Истанбул, като ще се опита да спечели първа титла от средата на юни 2014 година и общо пета в кариерата си.