Борисов: Радвам се, че хората в Смядово се оказаха разумни и не се подведоха за санирането

Би трябвало всички политически партии да подкрепят активно програмата за саниране, защото в ремонтираните блокове живеят хора с най-различни политически пристрастия

Радвам се, че хората в Смядово се оказаха разумни и не се подведоха на лъжите, изричани срещу нас във връзка с програмата за саниране, зави Бойко Борисов при посещението си в Смядово за откриване на санирани блокове финансирани по оперативни програми. Премиерът сподели това в профила си в социалната мрежа Фейсбук и коментира :

"Би трябвало всички политически партии да подкрепят активно програмата за саниране, защото в ремонтираните блокове живеят хора с най-различни политически пристрастия. Това са пари, които отиват пряко за българските семейства. В града има 13 панелни жилищни сгради, построени през периода 1980-1982 г. При стартиране на програмата за саниране общината бе една от първите в страната, които подаде документи за сключване на договори за целево финансиране за 6 жилищни сгради. Към настоящия момент вече има санирани 4 блока, а в други два се изпълняват строително-монтажни дейности. В началото на годината общината подаде заявления за финансиране и на останалите 7 сгради, като по този начин ще се постигне 100% саниране на старите панелни блокове в Смядово".