Борисов: Трябва да се напомня за провала на кабинета Орешарски

Бях много толерантен, но се убедих, че всеки ден трябва да се напомня за катастрофата, в която ни въвлякоха

Пречиствателната станция беше един провален обект, за който жителите на Шумен трябваше да извадят от джоба си 49 милиона и да ги върнат обратно, каза министър-председателят Бойко Борисов при откриване на съоръжението днес в Шумен.

„До сега бях много толерантен, но се убедих, че всеки ден трябва да се напомня за катастрофата, в която ни въвлякоха Орешарски и издигналите го партии. Винаги съм се съобразявал какво говоря, за не влизаме в сблъсък, но трябва да им се напомня всеки ден. Шуменци не са виновни, че са избрали некадърно ръководство, бяха подведени. Ние осигурихме от втория програмен период парите да дойдат бързо и да имаме днес това прекрасно съоръжение. Ще продължим да работим за Шумен“, подчерта премиерът.

Той посочи, че допълнителната финансова помощ се завършва проект, започнат през 1988 г., и така Шумен вече има инвестиции за над 62 милиона лв. в екология и здраве за над 100 000 души, които ползват пречиствателната станция.

Проектът е втората фаза на водния цикъл на Шумен и включва два подобекта – изграждане на биологично стъпало с отстраняване на азот и фосфор за пречиствателната станция и  помпена станция за отпадъчна вода в кв. „Дивдядово“ с напорен колектор до ПСОВ. Общият размер на инвестицията е 13 млн. лв. С въвеждането в експлоатация на тези съоръжения приключва един от мащабните водни проекти по Оперативна програма "Околна среда", в който са инвестирани общо над 60 млн. лв.

Помолен за коментар относно статия на американски автор от вчера, премиерът отбеляза, че изразеното мнение е лична позиция на автора, а не на „Форбс“. „Не се месим в нещата, които пише някой блогър, това си е негово лично право“, каза премиерът Борисов.

Бях много толерантен досега, но явно трябва всеки ден да се напомня за катастрофата само за година и половина, в която н...

Публикувахте от Бойко Борисов в 8 октомври 2016 г.