Григор Димитров е на 1/4-финал в Пекин

Григор Димитров продължава участието си на тенис турнира в Пекин и ще играе на четвъртфинал. В среща от втория кръг на надпреварата най-добрият български тенисист постигна обрат срещу поставения под №6 в схемата Лука Пуи (Франция) с 6:7(3), 7:6(0),6:4, съобщи БФТенис.

Първият сет премина без пробиви, като единственият брейкбол бе за Димитров в петия гейм, но той не можа да се възползва от него. Така се стигна до тайбрек, в който Пуи поведе с минибрейк за 2:0 точки и с още един записа сета на своята сметка.

Световния №16 поведе с пробив за 3:2, а при 5:4 сервираше за мача, но Григор показа характер и върна брейка, а след това набра скорост и спечели тайбрека със 7:0 точки.

Ключов в третия сет се оказа брейкът в петия гейм, след което Димитров задържа аванса си и при свой сервис сложи точка на спора. Срещата днес продължи 2 часа и 25 минути, а победата бе втора за Григор от два мача срещу този съперник.

В спор за място на полуфинала българинът очаква победителя от срещата между Рафаел Надал (Испания) и Адриан Манарино (Франция).

Благодарение на успеха Григор Димитров за втори път в кариерата си ще играе на четвъртфинал в Пекин. Първият бе през сезон 2014, когато българинът бе спрян от Новак Джокович. Освен това Григор Димитров има гарантирани 90 точки за ранглистата, които могат да станат 180 при нова победа.