Закриха прочутият Club Space в Ибиса (видео)

След 27 години лидерство в клубния живот на острова

Прочутият нощен клуб Space в Ибиса бе затворен след 27 години лидерство в областта на електронната денс музика.

Клубът е открит през 1989 г. и стана известен благодарение на своята тераса, където легендарният британски DJ Carl Cox пуска своите сетове, както и с 22-часова трансмаратони в неделя.

"The Space това е синоним на Ибиса", - казва един от постоянните посетители на клуба. Изглежда на Space и Кокс им е предопределено да бъдат заедно, но в клуба дойде нов собственик и DJ реши да напусне.

Историята на Club Space започва, когато собственикът на клуба решава да направи концертна зала с дискотека. Space е популярна туристическа дестинация, а Карл Кокс очаква своя ред много преди откриването.

Space се намира в един от най-популярните курорти в Ибиса - Плая ден Боса, в предградие на Ибиса Таун. Клубът се намира в посока летището, и посетителите на терасата на клуба посрещаха всеки кацащ самолет с високо вдигнати ръцете.

Голямата открита площ позволяваше на посетителите да се забавляват до сутринта. Най-популярни бяха партита в неделя вечер, а броят на посетителите на клуба през клубния сезон наброяват над 20 000 души.

Оформлението на клуба, с изключение на партитата за отваряне и затваряне, е доста просто: всички забавления се провеждат в две основни зали, тераса и допълнително Red Box, El Sal n, Premier É Tage с музика от различни стилове.

За съществуването си клуба посрещна най-добрите диджеи в света, включително и Deadmau5, Markus Schulz, John Digweed, Sasha, Erick Morillo, Sven VA-th, Paul Oakenfold, James Zabiela и Carl Cox. Space Ibiza e получавал редица награди, които са възможни само в индустрията на нощния живот.