Днес е последният ден за посещение на корабите от „Тол Шипс“, Варна

Общество

03-10-2016, 13:55

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

14 ветрохода изпъват платна за Тол Шипс

Утре, 4 октомври в 11 часа започва подготовката на ветроходите от Пристанище Варна за финалното събитие – Парад на ветрилата във Варненския залив

Днес е последният ден, в който жителите и гостите на Варна могат да разгледат корабите от регатата „Тол Шипс“. През изминалите два дни хиляди варненци се качиха на “високите кораби” и изпитаха неповторими емоции. Екипажите пък ще разгледат забележителности на Варна – парк-музей “Владислав Варненчик”, Побити камъни, Аладжа манастир, а Офицерският състав ще посети резиденция „Евксиноград“.

Продължава и културно-развлекателната програма на откритата сцена с народна музика, танци, рок. От 17 часа е закриването и награждаването на призьорите в регатата „Ветрила“. Непосредствено след него, от 17:30 ч., отново на главната сцена, ще бъдат теглени наградите от томболата, организирана от яхт клуб “Капитан Георги Георгиев – Порт Варна”. Тя е част от дарителската кампания „Морско бъдеще”, която се организира в подкрепа на най-малките ветроходци. Събраните средства са предназначени за покупката треньорски катер, който ще даде възможност на повече деца, вече постигнали добро ветроходно ниво, да се картотекират като състезатели и да участват в регати извън Варна.

От 19:30 часа рокбандата КИКИМОРА ще “разклати” ветроходната флотилия. Концертът с участието на Doogie White е на главната сцена на Морска гара. КИКИМОРА e създадена през 2011 г. от световноизвестния български музикант Николо Коцев. Групата свири прогресив и хард рок, а текстовете на песните са ориентирани към актуални проблеми на съвременния свят. От 19:30 екипажите могат да наблюдават и светлинното шоу на Аладжа манастир. Вечерта ще завърша с празнична заря.

Утре, 4 октомври в 11 часа започва подготовката на ветроходите от Пристанище Варна за финалното събитие – Парад на ветрилата във Варненския залив, който стартира от 13 ч.

На уникално светлинно шоу станаха свидетели посетителите на пешеходната зона на Пристанището вчера вечерта. Осветен по ефектен начин, ветроходът „Калиакра“ направи полукръг край останалите участници под платна и излезе във Варненския залив. Това бе специалният поздрав на екипажа към участниците в регатата и варненци.