Кои са най-влиятелните автори в Холивуд?

Холивуд рипортър подрежда класацията на писателите с най-голям принос в киното и телевизията

Писателката Джоан Роулинг бе обявена за най-влиятелната писателка в Холивуд за 2016, в класацията на списанието The Hollywood Reporter.

Роулинг попада в списъка заради телевизионния мини-сериал на базата на книгата й "Случайна ваканция" на BBC," приключенията на Корморан Страйк (издадена под псевдонима Робърт Гълбрайт) и пиесата "Хари Потър и прокълнатото дете". В допълнение, през ноември излиза филма "Фантастични животни и къде да ги открием", където Роулинг е автор и сценарист. сценарист.

Второто място е за Стивън Кинг, чиито книги се адаптира доста често в Холивуд. В момента се снимат седем филма и два сериала базирани на неговите книги, други 27 са в стадии на подготовка. Най-очакван е проекта "Тъмната кула" с Идрис Елба и Матю Макконъхи.

На трета позиция е Джеймс Патерсън с телевизионния сериал "Животни", телевизионна адаптация на "Колеж" и документална поредица за ID Discovery.

Четвърти поред е Джордж Мартин за сериала "Игра на тронове". А предстои книгата му „Дива карта“ също в сериал.

Следват Е. Л. Джеймс (автор на "Петдесет нюанса сиво") и Майкъл Люис (на базата на неговите книги са заснети "Човекът, който промени всичко", "Невидимата страна" и "Мечи").

Първите десет завършват с Матю Куик, известен с филма "Гаджето ми е психо", Джон Грийн ( "Звездите са виновни"), Нийл Геймън ( "Американски богове") и Денис Лихейн ( "Нощта е моят дом").

По-рано беше съобщено, че Джоан Роулинг и Джордж Мартин с в списъка на най-високо платените писатели.