Премиерът откри ремонтираната зала "София"

Борисов: Отпускаме допълнителни средства на ММС за параолимпийците ни

Подготвяме постановление, с което ще бъдат отпуснати 100 000 лв. на Министерството на младежта и спорта целево за параолимпийците, за да се стимулират тяхната воля и усилия, заяви министър-председателят Бойко Борисов при откриването на ремонтираната зала „София“. Той пожела успех на всички спортисти, които ще използват реновираното спортно съоръжение. На събитието присъства и министърът на младежта и спорта, Красен Кралев.

По думите му, допълнително средства ще бъдат осигурени с бюджета за следващата година и за гимнастиката. „Около 4 млн. лв. ще струва и завършването на ремонта на зала „Фестивална“, правят се над 15 стадиона в страната“, посочи още Борисов. Той допълни, че заради грешни решения държавата тази година е разплатила над 2,5 млрд. лв. „Над 50 млн. са похарчени за националния стадион, все пак искам тези, които говорят за статукво, да излязат и да ни кажат: Ето направихме този хубав национален стадион, вие какво направихте? Да кажат едно нещо, ще им отговарям до сутринта“, каза премиерът.

В отговор на журналистически въпроси Борисов коментира и темата за предстоящите президентски избори. Той заяви, че съжалява за липсата на партиен кандидат за президент от БСП. "Ние нямаме нужда да търсим честни и почтени хора извън партията. За всяко състезание подбираме най-подходящия човек. Г-жа Цачева и контраадмирал Манушев са най-подготвените", заяви Бойко Борисов като посочи, че с балансираната си позиция, с подготовката и с жизнения си опит сегашният председател на Народното събрание е най-подходяща да бъде президент.

Тези критики срещу нас ги слушам от 10 години, а най-силните си избори сме правили, когато те са управлявали, отговори Борисов на отправени обвинения от лидера на БСП. «Когато казваш, че се страхуваш от манипулиране на вота, знаеш какво си правил ти. Помня какво ни направи БСП с Костинброд, масовите внушения, гигантска манипулация“, посочи Борисов. Той определи кандидатурата на Пламен Орешарски като насочена пряко срещу ГЕРБ, «тя е на този, чийто премиер Орешарски е бил... Щетите, които нанесе на държавата с неговото управление – фалиралите банки, неосигурените пари за МВР, здравната каса, след това ние попълнихме като дупки. Това е тактиката им – без да имат кандидат, да ни пришиват един или друг».

Премиерът посочи също, че ако кандидатите на ГЕРБ не получат най-голям брой гласове на първия тур на президентските избори, правителството ще подаде оставка. „Вотът е на първи тур, след това започва търсене на подкрепа. Затова, ако на първи тур не спечелим, подаваме оставка“, категоричен беше Борисов.

Оптимист съм в добронамерения тон и в желанието да се развържат възлите, които имаше досега в двустранните ни отношения, коментира министър-председателят за разговора си с руския президент Владимир Путин.

Радвам се, че днес заедно с министъра на спорта Красен Кралев открихме реконструираната зала „София” в столицата. В моме...

Публикувахте от Бойко Борисов в 3 октомври 2016 г.