Френска доминация на Европейския клубен шампионат по стрелба с лък

Дамският тим на „Родин Худ” е 12-ти

С пълна френска доминация завърши Европейския клубен шампионат по стребла с лък, който се проведе в „Царско село”.

Френските тимове спечелиха всички отличия с изключение на сребърния медал при мъжете.

В класирането при дамите титлата взе отборът на „Риом” в състав Софи Планей, Рейчъл Барбоса и Андре Адисом. На финала те се наложиха на сънародничките си от „Невили Сюр Марне”, а третото място бе спечелено от „Ла Сантинел Де Бион”, които се наложиха в малкия финал над италианките от „Капа Космос Роверето”.

Титлата при мъжете спечели отборът на „Стейд Клермонтоа” (Фр) в състав Томас Чиро, Елиас Куеста и Мишел Сана. На финала французите се наложиха над руснаците от клуб „Чита”. Брознзът също замина за Франция, слечелен от „Риом”, които победиха в срещата за третото място сънародниците си от „Арчърс Де Рен”.

Наградите на победителите бяха връчени от заместник-председателя на Българския олимпийски комитет Красимир Инински, председателя на Българската федерация по стрелба с лък Даниел Павлов и генералния секретар на Европейската федерация по стрелба с лък г-жа Маринела Пишоти.

„Искам да благодаря на господин Даниел Павлов и Българската федерация по стрелба с лък за отличната организация на състезанието. Европейският клубен шампионат е една прекрасна и много важна за нас надпревара и аз се радвам, че през тази година тя се проведе в България”, заяви Маринела Пишоти

След срещите от груповата фаза на състезанието „Джамбо” (Русе) зае 16-ата позиция, а допълнителните престрелки за определянето на местата след 16-ото отредиха на нашите тимове следните позиции – „Феник” (София) –17-ти, „Тракиец” (Садово) – 18-ти и „Робин Худ” (София) – 19-ти.

Дамският тим на „Родин Худ” е 12-ти.