Светлинно шоу в морето и Парад на екипажите

В Пристанище Варна е осигурен и безплатен wi-fi достъп до интернет

Учебният ветроход „Калиакра“ се включва в разнообразната програма на регата „Тол Шипс“ със светлинно шоу. То ще започне в 20 часа в акваторията на Пристанище Варна. Осветен по ефектен начин, ветроходът ще направи полукръг край останалите участници под платна и ще излезе във Варненския залив. Това е специалният поздрав на екипажа към варненци и гостите на града.

Днес е вторият ден от домакинството на Варна на международната черноморска регата „Тол Шипс“. Въпреки че рано тази сутрин ветроходите отново бяха обвити в мъгла, хиляди варненци се стекоха на пешеходната зона пред Морска гара. Продължава културно-развлекателната програма на откритата сцена с народна музика, танци, рок.

В 16 часа на сцената на Пристанище Варна е награждаването на победителите в регатата „Бриз-Есен“.

В 17 часа започва Парадът на екипажите, който ще започне от Морска гара и ще продължи през площадите „Независимост“ и „България“. В 18 часа на сцена на входа на Морската градина ще бъде официалното награждаване за всички гонки и спортни състезания.

В Пристанище Варна е осигурен и безплатен wi-fi достъп до интернет. Домакините напомнят, че по време на регатата тече конкурс за снимки, в който могат да участват и любители, и професионалисти. Те могат да снимат и веднага да изпращат сполучливите кадри на адрес www.port-varna.bg/tallships.

Утре, 3 октомври, рокбандата КИКИМОРА ще “разклати” ветроходната флотилия. Концертът с участието на Doogie White започва в 19:30 ч. на главната сцена на Морска гара.

КИКИМОРА e създадена през 2011 г. от световноизвестния български музикант Николо Коцев. Групата свири прогресив и хард рок, а текстовете на песните са ориентирани към актуални проблеми на съвременния свят. Паралелно с рока, групата изпълнява и класическа музика. През 2012 г. група КИКИМОРА прави съвместен концерт със Симфоничния оркестър на Българското национално радио в зала „България“, под диригентството на Емил Табаков. Там те свирят авторска музика на Николо Коцев. КИКИМОРА е работила и със Симфоничния оркестър на Сливен, като е свирила не само авторска музика, но и произведения от Верди, Пучини и Бизе. През годините групата има множество концерти в цялата страна и участва в съвместни изяви с гост солисти като Джо Лин Търнър, Дуги Уайт и Йорн Ланде. През 2015 г. КИКИМОРА издава първия си албум.

КИКИМОРА е в състав:
Николо Коцев – китара
Александър Атанасов – вокал
Николай Тодоров – ударни
Николай Цветков – бас
Христо Намлиев (гост музикант) – клавишни

SCF Black Sea Tall Ships Regatta се организира от международната благотворителна организация Sail Training International (STI). Организатор от българска страна е Община Варна. Международното състезание е популярно и престижно, тъй като за участие в него се впускат ветроходни кораби от всички краища на света, а екипажите предизвикват изключителен интерес сред жителите на пристанищата-домакини. Тази година престоят на флотилията във Варна ще продължи от 01-ви до 04-ти октомври 2016 г.