Министър Ангелкова: Страната ни има огромен потенциал за развитие на туризма

Tя разясни, че страната се е насочила към дигиталния и онлайн маркетинг, работи се с водещи туроператори

"Страната ни има огромен потенциал за развитие на туризма. Все още нямаме пълната статистика на летуващите у нас през летните месеци, но бележим ръст от 20 % на туристите през месеците април и май на тази година.“ Това заяви по време на регионалната академия на Жени ГЕРБ в Разград министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя съобщи, че стратегиите за развитие на туризма се изготвят в тясно сътрудничество с бизнеса, особено в областта на подготовка на кадри за сектора. От тази година плажовете вече се стопанисват от Министерството на туризма, което предвижда промяна в управлението им.

По време на срещата тя разясни, че страната се е насочила към дигиталния и онлайн маркетинг, работи се с водещи туроператори, като това цели увеличаване на потока на туристи, включително и за следващата година. Ангелкова аргументира тезата си с това, че през тази година сътрудничеството с тях е довело до ръст от 600 хил. туристи, очаква се тенденцията за увеличаването им през 2017 год. да се запази.

По време на визитата си, по покана на областния координатор и кмет на Разград д-р Валентин Василев, народния представител Михаил Тодоров и Областния управител на Разград Манол Кившанов, министър Ангелкова посети Археологическия резерват „Абритус“, където се запозна с културно-историческото му наследство и с потенциала за развитието му. Тя и домакините обсъдиха темата за популяризиране на обекта и възможностите за увеличаване на потока от туристи.