Емил Костадинов: Очакваме България да покаже по - силни игри с Хубчев

Сигурно Петев е получил по-добро предложение от Динамо (Загреб)

Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов бе представител на футболната ни централа при подписване на договор за сътрудничество и спонсорство между детската школа на RDsport и американската клиника за гръбначни изкривявания. Екзекуторът на „петлите“ говори пред медиите по актуалните въпроси от българския футбол, като бе засегната и темата със смяната на селекционера на България.

„Важното е, че играят доста деца и спортуват. Това е от най-голямо значение“, започна Костадинов, който добави: „Всяка година под патронажа на БФС има над 50 турнира. Популяризираме играта. След като навлизат и такива фирми да подпомагат юношеския футбол, е добре. 20 години се говори, че поколенията отдолу не са добри. Правим стъпка напред, а след това три назад. Трябва да се разбере, че юношите са бъдещето на един клуб“.

Колкото до напускането на Ивайло Петев от поста национален селекционер и поемането му към Динамо Загреб, Костадинов каза: „Явно Петев си има причини. Може би е получил по-добро предложение. Знам точно, но не искам да изпадам в детайли. Дано новият треньор да направи нещо в положителна насока. Срещу Франция и Швеция, който и да е треньор, няма да е лесно“.

„Има пропаст между нашите юноши и тези от водещите държави в Европа. Турция от много години работи в добра посока във футбола. Ако и ние не мислим само за комерсиалната страна на нещата, може да има прогрес. Имаме таланти, които трябва да се развият“.

„Очакваме България под ръководството на Петър Хубчев да покаже по-добри игри. Нека играчите да се развият и да натрупват самочувствие. Хубчев бе много добър играч и като треньор се справя добре. Дано да успее да даде самочувствие на футболистите. Мисля, че никой не се бърка в работата на треньора. Наистина има селекционери, които угодничат. Взимат играчи, които мислим, че ще помогнат, а помагат на други. Но мисля, че Петър Хубчев не е такъв човек, а и никой от нас няма да посмее да му каже подобно нещо“, каза за наследника на Петев Костадинов.

„Не знам в последните години да сме направили кой знае какви трансфери в чужбина. Първо трябва да се утвърдиш в нашия шампионат, да си добър тук, за да пробиеш навън“.

„Имаме шанс в младежките квалификации“, завърши Костадинов.