Първенството при волейболистките започва с Марица - Левски

Шампионът срещу носителя на Купата на старта на женското първенство по волейбол

Шампионът на България "Марица" (Пловдив) излиза срещу вицешампиона и носител на Купата на България "Левски" (София) в първия кръг на женското първенство на България. Това отреди жребия, който бе теглен днес в офиса на Българска федерация по волейбол.
Първенството при дамите стартира на 28 и 29 октомври (петък и събота), а мачът ще бъде на 28 октомври (петък) от 16:00 ч в столичната зала "Сиконко".
 
Още интересни битки се заформиха в първия кръг на шампионата, като третият от изминалия сезон Казанлък домакинства на "Раковски" (Димитровград), който пък е сателит на "Марица" и е съставен изцяло от състезателки на пловдивския клуб. Срещата е на 29 октомври в зала казанлъшката "Багира" от 18:00 ч.
 
Столично дерби също се заформи на старта, като ЦСКА домакинства на "Славия". В последния сблъсък от първия кръг волейболистките на "Бургас 07" (Бургас) домакинстват на "Шумен 05" (Шумен).
 
Първият сезон завършва на 9 и 10 декември, след което следва пауза поради участие на националния ни отбор за девойки под 18 години в европейска квалификация в началото на януари.
 
Пълната програма на женското първенство ще бъде публикувана допълнително, след уточняване на часовете и датите на домакинствата от страна на клубовете.