Цветанов: Кандидатът на ГЕРБ е между Цачева, Фандъкова, Дончев, Николов

Имаме изключително много хора, които имат потенциал да заемат поста

В ГЕРБ могат да се обсъждат до 15 кандидати едновременно. За разлика от другите партии, при които се обаждат на един генерал и го канят за кандидат-президент. Имаме изключително много хора, които имат потенциал да заемат поста. Това каза заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов в ефира на БТВ. По думите му партията им се подготвя изключително сериозно още от лятото. "В ГЕРБ има много кандидати, които са обсъждани. Голям е процентът на вероятност кандидатът за президент на ГЕРБ да е един от тези четирима кандидати: Цецка Цачева, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев и Димитър Николов. Вероятността е 99%. Те са се доказали в управлението и могат да носят политическа отговорност. На обсъжданията присъстваха и самите те. Всяко име в ГЕРБ има своите качества и превъзхожда останалите кандидати на другите партии. Окончателното решение е взето, ще го обявим на 2-ри. Бойко Борисов отказа да бъде разглеждан като номинация, защото носи отговорност", каза Цветанов. Той допълни, че и плакатите им вече са готови.

Цветан Цветанов коментира и кандидатурата за президент на бившия премиер Пламен Орешарски. „В целия си политически живот г-н Орешарски е бил зависим човек. Той самият призна, че се е съобразявал с това, което са казвали председателите на партиите, които са го издигнали. Това се случва и сега“, категоричен беше Цветанов. Той добави, че БСП и ДПС трябва да отговарят за провалите на управлението на държавата в този период. „Работим в интерес на гражданите“ - това ще е предизборния слоган на ГЕРБ. Цветан Цветанов коментира и скандалът с кандидатурата на България за генерален сектретар на ООН. „Двете жени, които участват за ООН са изключително отговорни и са постигнали много. България се гордее с тях. Донякъде може би сме се поддали на натиска през февруари месец, за да номинираме Бокова“, призна Цветанов. По думите му шансовете българска да оглави организацията се изчерпва, именно заради това се е стигнало до това решение.

„Трябва всички българи да се обединим около един кандидат, за да имаме шанса да излъчим първата жена, която да оглави ООН. Убеден съм, че ще имаме един резултат, с който ще се гордеем. В момента най-важното е да можем да намалим вътрешнополитическото напрежение. Този пост не решава вътрешнополитически въпроси. Затова нека да бъдем българи и да спрем със спекулациите“, призова той.
" Te sa se dokazali v upr.i mogat da nosqt polit.otgovornost. Na obsajdaniqta prisastvaha samite te-nie ne zvanim po tel na nqkoi general. Okonchatelnoto reshenie e vzeto-gotovi sme s vs reklamni materiali, moga da vi pokaja snimkata-no po-dobre da go napravq na 2ri. BB otkaza da bade razglejdan kato nominaciq, zashtoto nosi otgovornost. Всяко име в ГЕРБ има своите качества и превъзхожда останалите кандидати на другите партии. ГЕРБ издига своя кандидат и той ще бъде обявен в неделя. Дончев