Депутатът Даниела Савеклиева се срещна с посланика на Гърция Григориос Василоконстандакис

Двамата обсъдиха възможностите за продължаване на отличните отношения между двете страни, за задълбочаване на сътрудничеството и партньорството

Народният представител от ГЕРБ и председател на групата за приятелство България-Гърция Даниела Савеклиева се срещна днес в парламента с извънредния и пълномощен посланик на Република Гърция у нас Григориос Василоконстандакис.
Двамата обсъдиха възможностите за продължаване на отличните отношения между двете страни, за  задълбочаване на сътрудничеството и партньорството.
„Взаимодействието между нашите две страни добива още по-голямо значение на фона на кризите, които ни обграждат от изток и от юг, а и на запад от нас, като имаме предвид крехката стабилност на Западните Балкани. Ето защо, наложителна е още по-тясна координация между нашите институции на двустранно равнище, както и в рамките на ЕС и НАТО”, заяви Даниела Савеклиева. Тя подчерта, че двете страни имат жизненоважен общ интерес от запазването на интегритета на Европейския съюз.
Двамата коментираха двустранно сътрудничество в икономическия сектор, както и изграждането на газовия интерконектор, интеграцията на енергийните ни пазари, подкрепата на Гърция за регионален газов хъб в България, изграждането на интермодален транспортен коридор между Черно и Егейско море.
„Свидетелство за отличните връзки между нашите две приятелски страни бе неотдавна състоялото се Съвместно заседание между правителствата на България и Гърция, по време на което бе потвърден приятелският, партньорски и съюзнически характер на двустранните отношения и бяха постигнати нови конкретни резултати в секторното сътрудничество”, каза още Даниела Савеклиева.