"Л'Екип": Стоянов - този, който раздразни Роналдо

Лудогорец представлява Разград и България, заявява Владо Стоянов

"Стоянов, този, който раздразни Роналдо" е заглавието на материала в днешния брой от 28 септември на "Л'Екип". При репортажа си за Лудогорец в Разград, френският спортен ежедневник разговаря с вратаря на "орлите" и националния отбор на България Владо Стоянов. Ето какво каза той пред френската медия, която поиска симпатичния вратар да опише миговете  при  двете спасени от него  дузпи на Кристиано Роналдо.

 

Едната на мача на Лудогорец с Реал в София в първото участие на отбора в групите на Шампионската лига. И втората, с националния отбор ,при контролата с Португалия, на тяхна земя. И всъщност това бе приятелски мач,  в който България победи бъдещия европейски шампион.

"За мача с Реал в София имах предчувствие, когато Роналдо  заложи топката. Усетих нещо. И ми провървя" , спомня си Стоянов за този велик момент.

"За контролата с България срещу Португалия,  в която неговия  клубен съотборник, бразилецът с български паспорт Марселиньо вкара единствения гол за победата с 1:0,  Стоянов си спомня:"Мислех,че пак ще бие в същия ъгъл като в София. И наистина стана така".  Спасява му топката с лявата ръка и при добавката Роналдо стреля встрани.

Владо продължава своя разказ: "След това видимо изнервен,  Роналдо ми каза,че съм имал шанс. Казх му,че това е моята вечер. Така се става известен. Децата когато идват при мен ми казват "ти си най-добрият врапар,  щом спасяваш дузпи на Роналдо", споделя щастлив Владо Стоянов.

И добавя:"Лудогорец е първият български отбор, който прилича на европейските тимове. Тук цари интернационална атмосфера.Но представляваме Разград и България. Нашата голяма цел засега е, ако може да стигнем на осминафинал в Шампионската лига", заявява Владо Стоянов.