ММС отличи баскетболистките спечелили бронз от Олимпиадата в Монреал през 1976 г.

Заместник-министърът на младежта и спорта Асен Марков ги награди с почетни плакети

Заместник–министърът на младежта и спорта Асен Марков награди с почетни плакети на ММС женския национален отбор по баскетбол по повод 40-годишнината от спечелването на бронзовите отличия на Олимпийските игри в Монреал през 1976 г.
    Марков поздрави звездния тим от името на министър Красен Кралев с пожелание за здраве, дълголетие и радост от успехите на наследниците им в баскетболната игра.
    „Вашите победи ни изпълват с гордост и показват, че майсторството и умението за работа в екип се постигат с много труд, желание и силна воля, присъщи само на най-добрите. Нека днес отдадем нашата почит и на тези, които вече не са между нас, но победния им дух не ни напуска  – незабравимите Иван Гълъбов, Красимира Гюрова и Красимира Богданова“, допълни зам.-министър Марков.
    Пенка Стоянова, Петкана Макавеева, Надка Голчева, Пенка Методиева, Снежана Михайлова, Гергина Скерлатова, Диана Дилова, Мария Стоянова, Маргарита Щълкелова, Тодорка Йорданова бяха отличени още със златна значка на БОК за постиженията си и с възпоменателни плакети от председателя на БФ Баскетбол Георги Глушков.