Френска медия пита Bulgariautre.bg за Лудогорец

RTL France с интерес към явлението от Разград

Преди мача Лудогорец - ПСЖ в залата за пресконференция е пълно с български и френски колеги, дошли да отразят изказванията на Георги Дерменджиев и Данчо Минев от българската страна, и на наставникът Унай Емери и капитанът на парижани Тиаго Силва от френска.

 

Разбираемо е,че френските колеги имат интерес към явлението от Разград, което за втори път е в групите на Шампионската лига, а веднъж бе и в групите на Лига Европа.

С колега от радиото  RTL France  говорим за възхода на Лудогорец. Стана дума за опитната спойка от български и чуждестранни играчи. За Владо Стоянов, Светослав Дяков и Данчо Минев от една страна. За бразилското трио Марселиньо, Вандерсон и Кафу от друга. За отличните условия при които се подогтвя отбора. За стадион и база.

Разбира се припомних му за спасените две дузпи на Кристиано Роналдо от Владо Стоянов. Едната в мача от Лудогорец - Реал от първото участие на отбора в групите на Шампионската лига. Другата на стадиона на Спортинг "Жозе Алваладе" в контрола с бъдещия европейски шампион Португалия. Мачът завърши 1:0 за България, а попадението отбеляза бразилецът Марселиньо от Лудогорец,който получи българско гражданство.

Разбира се не бяха подминати пресните спомени от мачовете на Лудогорец в предварителните кръгове преди групите на Шампионската лига с Цървена звезда в Белград,където Кафу отбеляза гол а ла Марадона преминавайки шестима футболисти на сръбския гранд. Както и попаденията на Вандерсон, които придвижиха отбора напред.

Разбира се сана въпрос и за трибуна Моци, кръстена на румънеца, който сам победи Стяуа в плейофите при първото влизане на отблора в групите на Шампионската лига при дузпите, където хвана удари от бялата точка и вкара. Така бе кръстена трибуна на негово име. Също така не бе подминат и Кешеру,добре познат във Франция от игрите му за силния Нант.

От радиото f RTL изказаха уважение към явлението Лудогорец. Похвалиха тима на Георги Дерменджиев за играта на отбора в първия мач от групите в Шампионската лига като гост на Базел за ремито 1:1. И споделиха, че след колебливите игри на ПСЖ в началото на шампионата,при новия треньор Унай Емери, в София отборът ще изпита трудности и трябва да се раздаде докрай.

Естествено не бе подмината и темата за гола на Костадинов на "Парк де Пренс" с който България в последния момент отиде на световното в Щатите където стана четвърта в света.

Но не е никаква изненада, когато френски журналисти дойдат в България да продължават да се интересуват вече толова време от Емил Костадинов...