Международна конференция относно гражданската конфискация в Брюксел

Целта на конференцията е да се допринесе за по-доброто сътрудничество между държавите-членки на Европейския съюз

Българските евродепутати от ЕНП-ГЕРБ Мария Габриел и Емил Радев организират съвместно конференция относно гражданската конфискация в борбата срещу трансграничната престъпност в Европейския съюз. Събитието ще се проведе днес, 28 септември между 17:00-19:00ч. българско време в сградата на Европейския парламент в гр. Брюксел.
Целта на конференцията е да се допринесе за по-доброто сътрудничество между държавите-членки и обмен на най-добри практики в областта на гражданската конфискация като инструмент за борба с организираната престъпност, както и да бъде представен българският опит по темата.
В тази връзка, участие в събитието ще вземат Пламен Георгиев, председател на българската Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество, Деклан О'Райли, юрист-консулт на Националното бюро за криминално-придобито имущество (Ирландия), Патрик Кротърс, старши юрист-консулт на Националната агенция по престъпления (Великобритания) и Себастиано Тине, шеф на сектор Финансови престъпления в Генерална Дирекция „Миграция и вътрешни работи" на Европейската комисия. Конференцията ще бъде открита от Тина Астола, Генерален Директор на Генерална Дирекция „Правосъдие и потребители" на Европейската комисия.