Хубчев е уравновесен и точен човек

Добър избор за национален селекционер

Какво по-добро предизвикателство предстои на националния ни тим. България да играе в Париж на "Стад дьо Франс" с Франция, а национален селекционер да бъде един от участниците в знаменития мач на 17 ноември 1993 година на "Парк де Пренс". И разбира се, после станал един от "четвъртите в света" на Мондиала в Щатите.

Да, Петър Хубчев като,че ли идва точно навреме начело на  националния отбор. Третото предложение на Динамо (Загреб) към Ивайло Петев, което той прие, отвори вратата към нашия "А" отбор на един уравновесен и точен човек. Петър Хубчев е типичен германски възпитаник, който има и характер.

Показа го докато бе треньор на Берое където успя да раздвижи спомените за успехи в Стара Загора докато бе наставник на "зелените" от града на липите.


Предполага се, че след напускането на Берое, Хубчев си е отпочинал добре в средата на своите близки и е готов за предизвикателството да бъде национален селекционер. Сигурно предложението да поеме националите му е дошло малко изненадващо,защото той имаше планове да се върне към треньорството в началото на следващата година. Но на подобна оферта не може да се откаже.

Наистина,като старт му предстоя два повече от тежки двубоя. Гостувания в Париж на Франция и после в Стокхолм на Швеция. Но защо да не се получи в Париж шанса на дебютанта,а в Стокхолм, където шведите ще бъдат вече без Ибра,да се добере до нещо.

Когато се отива без големи очаквания може да дойдат изненадващи приятни моменти. Да видим...