Бивши играчи на ЦСКА пред подписване с Ботев (Пд)

Косоко е на проби, очакват Луис Соарес

Луис Соарес Платини може да стане поредният бивш футболист на ЦСКА, подписал с пловдивския Ботев.

След като взеха на проби Омар Косоко, от "Коматево" се интересуват и от Платини, пише "Тема: Спорт".

Крилото, което може да играе и като офанзивен халф, бе част от "червените" през сезон 2014/15. Тогава записа 24 двубоя, в които отбеляза един гол. Соарес, който е национал на Кабо Верде и притежава португалски паспорт, последно бе част от египетския Ел Итихад (Александрия).

Луис Соарес е роден на 16 април 1986 година, висок е 173 сантиметра. По-голямата част от кариерата му преминава в Португалия. Бил е част и от кипърския Омония.

В същото време от Ботев са склонни да се откажат от привличането на Жуниор Мапуку. Таранът направи име у нас с екипа на Берое и в момента е свободен агент. Причината "канарчетата" да се откажат от него е, че те разполагат с трима футболисти извън Европейския съюз - Ян Меледже, Фелипе Бризола и Жоао Паоло. В последния двубой и тримата показаха отлична форма и са в основата на възхода на "жълто-черните". Жоао Паоло дори вече има шест гола на сметката си.

От Ботев обявиха, че пробите на Омар Косоко продължават. Очаква се до ден-два треньорът Николай Киров да реши дали да предложи договор на нападателя с френски паспорт.