Брекзитът гони британските компании в чужбина

Финансовите услуги показаха първи признаци на забавяне след референдума

Подкрепата за Брекзит, изразена на проведения референдум, е принудила три четвърти от британските компании да обмислят да преместят дейността си извън Великобритания, съобщава Ройтерс.

Агенцията се позовава на проучване на консултантската агенция KPMG. Тя е провела изследване след 100 изпълнителни директори на компании, които се ползват от нейните услуги.

76% са обявили, че обмислят да преместят дейността си извън Острова. 72% от тях са посочили, че на миналия през юни референдум са гласували за запазването на членството на Великобритания в ЕС.

Анкетираните компании са посочили приходи между 100 млн. паунда и 1 млрд. паунда. 69% от ръководителите на компаниите са уверени в растежа на британската икономика, а 73% смятат, че ръководите от тях компании също ще има растеж, въпреки че Острова заяви ясно желание за Брекзит.

Финансовите услуги показаха първи признаци на забавяне след референдума. Откритите на нови работни места във финансовите услуги са се свили с 10,1%. Това е следствие на несигурността в бъдещето членство на Великобритания в Общия пазар.