Волейболната националка Емилия Николова ще играе в Япония

Ще се състезава за отбора на НЕК

Волейболната националка Емилия Николова ще продължи кариерата си в Япония, като от новия сезон ще играе за отбора на НЕК. Клубът е от град Кавасаки и през миналото първенство е шампион на страната. Наскоро тимът спечели клубната титла на Азия, като на финала победи първенеца на Китай.

„За мен това е голямо предизвикателство и искам да променя малко обстановката – заяви Николова. – За първи път ще играя извън Европа и за първи път ще опитам различен стил на тренировка и волейбол като цяло. Дори още преди да съм пристигнала там усещам много добро отношение към мен. Клубното ръководство се интересува от всякаква информация за мен, питаха ме за най-малките подробности, дори дали съм вегетарианка или имам някакъв специален режим на хранене. Искат максимална информация и ако има някакви проблеми, да ги решат още преди да пристигна.”

Емилия пътува за Япония на 2 октомври, нейният договор е за един сезон. Досега кариерата на една от основните ни състезателки в националния отбор премина в Италия, където игра за два отбора – три сезона в „Конелиано” и един в „Скандичи”. Николова е едва втората българска волейболистка в първенството на Япония след бившата капитанка на националния ни тим Ева Янева.