Емери се оплаква от рефера на мача с Тулуза

Матюиди призова феновете на ПСЖ да запазят спокойствие

Полузащитникът на Пари Сен Жермен Блез Матюиди призова феновете и клуба да не изпадат в паника въпреки ужасяващия старт на сезон под ръководството на новия наставник Унай Емери.

Снощи парижани паднаха с 0:2 от Тулуза, с което записаха втора загуба в 7-те си шампионатни мача дотук. Точно две поражения ПСЖ допусна през целия минал сезон в Лига 1, когато триумфира за трети пореден път с титлата.

„Всеки сезон е труден“, коментира Матюиди. „Тази година това важи дори повече в сравнение с миналата. Не бива да се тревожим, а просто трябва да се захванем за работа.“

Поражението срещу Тулуза остави ПСЖ на трето място във временното класиране на първенството, което е още в самото си начало. Това ще повиши напрежението, под което се намира Емери, на когото му предстои гостуване срещу Лудогорец в София за мач от Шампионската лига.

„Реферът не беше добър с нас. Изгонването (на Серж Орие – б.р.), дузпата – това бяха действия, които промениха хода на мача“, заяви специалистът. „Ние също направихме грешки, а с тях мачът приключи. Трябва да анализираме случилото се и да поработим върху начина, по който управляваме емоциите на играчите, когато мачът стане малко по-труден“, допълни Емери.