Ман Юнайтед би Лестър с 4:1

Рашфорд и Погба сред голмайсторите за тима на Моуриньо

След поредица от неубедителни изяви отборът на Манчестър Юнайтед най-сетне демонстрира истинското си лице. Селекцията на Жозе Моуриньо отправи страховито послание, сломявайки шампионите от Лестър с 4:1. Всички попадения за "червените дяволи" паднаха до почивката, когато Смолинг, Рашфорд, Погба и Смолинг увенчаха страхотното представяне на целия тим. С две асистенции пък изпъкна един от недолюбваните на "Олд Трафорд" – Дейли Блинд. Голямата звезда – Уейн Руни пък стартира от резервната скамейка, което обаче не попречи, а напротив, подобри представянето на отбора.


Лестър отново бе бледа сянка на миналогодишния шампионски тим. Лидерите на Клаудио Раниери изневериха, но все пак спазиха негативната традиция да получават по 4 гола от грандовете (1:4 Ливърпул за първенство, 2:4 Челси за Купата на Лигата).

Победата изкачи Юнайтед до третото място в класирането, преди изиграването на всички останали срещи от кръга. Лестър е чак 12-ти със само 7 пункта.

Първите 45 минути започнаха със силни изяви от страна на английския шампион. Лестър умело атакуваше по крилата, притеснявайки максимално не до там стабилните крайни защитници на своя съперник. Този своеобразен натиск доведе и до отлична възможност пред Дани Дринкоуотър, който обаче прати бомбения си шут в тялото на играч от Юнайтед. Последва опит за добавка на Олбрайтън, който завърши с разочароващо изпълнение в аут.



Постепенно домакините започнаха да налагат своя стил на игра и заслужено поведоха след 21-минути футбол. Дейли Блинд центрира от ъглов удар, стражът Зийлер реши да остане на голлинията си, това даде възможност за въздушна битка между Роберт Хут и Крис Смолинг, която бе спечелена от капитана на Манчестър Юнайтед. Резултатът бе безпощаден изстрел в долния десен ъгъл.

До края това полувреме се превърна в истински кошмар за Лестър. Опонентът им демонстрира чудовищно добър футбол, илюстриран с множество бързи комбинации, преса по целия терен и на моменти 60-70 % процента владеене на коженото кълбо.

Апотеоз на тази мощ бе голът в 37-ата минута. Пол Погба чукна към Джеси Лингард, който само с едно докосване отклони за Мата. Испанецът си създаде отлична позиция за стрелба, след което не остави никакъв шанс на Зийлер. Това обаче не бе всичко от испанския маестро. 180 секунди по-късно, той стана част от едно заучено положение при корнер. Последва него остър пас към връхлитащия Маркъс Рашфорд, за който не беше сериозна трудност да сътвори класиката.

Време остана и за попадение на най-скъпия футболист в света Пол Погба. В 42-ата минута той същи се възползва от акуратно центриране на Блинд и с глава прати топката в незащитения ъгъл от Зийлер.

На почивката видимо ядосаният Клаудио Раниери сътвори революция в своя тим,заменяйки представящите се трагично звезди - Рияд Марез и Джейми Варди. На тяхно място се появиха Анди Кинг и Демари Грей. Последният защити мястото си на терена по възможно най-добрия начин, отбелязвайки гол-красавец в 58-ата минута. Младокът спечели индивидуалния си двубой срещи Лингард, след което отправи неспасяем шут към вратата на слисания Де Хеа.

До края "лисиците"не бяха способни на чудо. Юнайтед умело задържа своята преднина, а можеше да стигне и до още по-изразителен успех, ако не бяха сериозните пропуски на Златан Ибрахимович и Джеси Лингард.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД-ЛЕСТЪР 4:1

1:0 Смолинг (21'), 2:0 Мата (37'), 3:0 Рашфорд (40'), 4:0 Погба (42'), 4:1 Грей (58')