Едуард Йорданеску с извинително писмо към феновете на ЦСКА

Иска още малко търпение

Треньорът на ЦСКА Едуард Йорданеску отправи обръщение към феновете на отбора преди домакинството срещу Берое от осмия кръг на Първа лига.

Публикуваме обръщението на Йорданеску без редакторска намеса:

Армейци,

Знам, че нещата в ЦСКА в момента не вървят както всички очакваме, редуват се добри резултати с лоши такива. Но аз чувствам страстта и обичта на феновете към отбора. Израснал съм в подобен клуб с такива успехи и традиции (Стяуа Букурещ). Така че обстановката не ми е непозната.

Имам сериозни амбиции отборът да достигне нивото, което всички вие очаквате… и напълно ще се посветя на тази кауза. Знам работата си много добре и знам, че за да станем такъв отбор, какъвто искаме, се нуждаем от много работа и време. Дойдох, за да изградя отбор, защото всичко хубаво и здраво нещо в живота трябва да бъде изградено! Обикновено бих отказал да подпиша договор с някой отбор по средата на първенството, защото не съм участвал в селекцията и предсезонната подготовка, но просто не можех да откажа такова предизвикателство, за мен беше чест да получа оферта от ЦСКА.

Вече открих всички проблеми, които имаме и те не са никак малко. Някои ги знаех от самото начало и точно заради това казах, че предстоят трудни моменти и затова се нуждаем от време. Целта ми е да подобрявам играта на отбора постоянно и през това време да печелим точки. Сигурен съм, че зимата ще бъдем сред първите три отбора в първенството, сигурен съм също така, че и с една добра зимна подготовка тимът ще бъде напълно готов да атакува титлата.

Последният ми отбор (Пандури) беше в зоната на изпадащите, когато му станах треньор, но 18 месеца по-късно се класирахме за Лига Европа. Първите 6 месеца бяха наистина трудни, но вече се бях заел с тази работа и не можех да се откажа. Имам шампионски дух и манталитет и искам да го предам на футболистите.

Искам също така отново да ви се извиня за мача за Купа България срещу Локомотив София и да ви помоля да не спирате да подкрепяте отбора. Без вас ще бъде невъзможно да постигнем целите си. Знам, че „търпение“ не е дума, която много харесвате и не искате да я чувате, но в момента се нуждаем точно от това. Все пак този отбор беше напълно окомплектован преди 3 седмици, когато дойдоха петима футболисти.

Обещавам ви, че заедно ще върнем блясъка на ЦСКА!

САМО ЦСКА!!!

С уважение,
Едуард Йорданеску