Име Манчестър Юнайтед Name

Най - известният български фен на митичния английски клуб е татуирал личната карта на челото си

Когато си в Свищов  не ти трябва много време за да откриеш най - известният български фен на митичния английски клуб Манчестър Юнайтед.

Без координати, само с няколко въпроса „Знаете ли къде може да открием Манчестър?“ всичко си идва на мястото. Съвсем случайно,  край едно заведение с мои колеги от Франция попадаме на човек облечен в националната фланелка на „петлите“.

По късно разбираме, че Милко Милев  харесва Франция от времето, когато любимия  му ЦСКА играе в евротурнирите с Монако и се влюбва във вратаря на монегаските Етори и неговия клубен тим. Самият той е бивш вратар на местния Академик от началото на 80-те. Веднага отваря телефона си и ни свързва с Манчестър Юнайтед от Свищов.

Марин Здравков Левиджов, който сега се казва Манчестър Юнайтед е световноизвестен с отдадеността си към този велик английски клуб. На челото си е татуирал име Манчестър Юнайтед name.

И веднага дава своето обяснение защо татуировката е точно такава.“Направих го в знак на протест към бюрократите. Един път ми издават лична карта с новите пълни имена Манчестър Юнайтед. А след това, когато трябваше да я сменя след изтичането на срока и изведнъж има само Манчестър. Обяснението бе, че ставало много дълго името и нямало как да се добави повече. Намерих им карта на жена с пет имена върху нейната лична карта. Не казаха нищо“, разказва разпалено Манчестър Юнайтед.

Ексцентричния фен на Ман Юнайтед живее в самия център на Свищов. На влизане в неговия дом, който е на втория етаж няма табелка с име. Има такава с адреса на „Олд Трафорд“, стадиона на Ман Юнайтед изписана на английски. На влизане у тях се чува страхотен тътен от рокмузика. Фенът се кефи на групата „Готхард“, която прави кавъри на различни групи. В случая на „Аеросмит“. Обясняваме,че също обичаме рокмузика, но за разговора ни с него трябва да има тишина. Той се съгласява. Цялата стая е облепена с плакати от велики моменти и футболисти на Манчестър Юнайтед. Разбира се има го и ненадминатия Джордж Бест.

На голямо пространство от стената виси оригинална фланелка с номер 9 на Димитър Бербатов. Както и плакат от филма на Стефан Вълдобрев „Манчестър Юнайтед от Свищов“. В лентата се разказва по много емоционален начин историята на обикновения човек, който твърдо е решил да следва мечтите си.
Когато Манчестър пуска филма особено вълнуващ е момента, в който мениджърът на Бербатов Емил Данчев му съобщава,че е поканен да гледа мач на Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд“. В близък план на екрана се вижда как рукват спонтанно сълзи от върховно щастие. А до нас е седящият Манчестър Юнайтед, който не се сдържа и хваща главата си в скута. Подобно на възрастно бебе изживява повторно щастието си пред нас.
Върховното щастие да бъде за първи път на своя любим стадион „Олд Трафорд“ Манчестър Юнайтед изживява като гледа своя Ман Юнайтед срещу Болтън. Срещата завършва 2:1 за неговите идоли. След мача Митко Бербатов му дава своята червена фланелка, с която е играл.

„Когато се върнах в Свищов започнах да се разхождам с фланелката на Бербатов по улиците. Тя бе още с неговата пот.Не исках да я отмивам. Чак когато и моята се събра, я свалих за да я  изпера“, ни разказва Манчестър Юнайтед.

В последствие Манчестър Юнайтед е поканен да гледа втори мач на своите любимци. Само,че този път те гостуват на Съндърланд. Срещата завършва 1:1. Но това не пречи и там да бъде посрещнат радушно, при това от феновете на домакините.

„Няма да забравя предния ден преди да отидем в  Съндърланд  момента, когато една от клубните ръководителки на Манчестър Юнайтед ми даде различни ключове и ми заяви,че мога да посетя всички офиси и съблекалните на „Олд Трафорд“.  Най-емоционалния момент за мен бе, когато се разхождах около тревното покритие. Помолих да вляза. Коленичих и целунах тревата. Тогава ръководителката от Манчестър Юнайтед се разплака от умиление“,спомня си нашият прочут фен.

Манчестър Юнайтед ни разказва как решава да таутира емблемата на челото си.“ Дълго време ходех да гледам мачове на Манчестър Юнаютед при приятели през 90-те. Всеки път губехме. Реших от началото на 1999 година да гледам срещите сам у нас. И ако спечелим Шампионската лига да татуирам емблемата на челото си.  Така стигнахме до финала. На самия финал срещу Байерн бях при един друг приятел. Минута преди края си тръгнах защото баварците водеха с 1:0. В един момент моя приятел ме извика и ми каза,че сме изравнили. Не повярвах,но се върнах. Стана 2:1 за нас и буквално се сринах от кеф.Така реших,че трябва да изпълня обета си“, заявява Манчестър Юнайтед.
При повече от четиричасовия  разговор Манчестър Юнайтед жестикулира толкова артистично,че на моменти няма нужда да казва нещо защото го разбираме.

„Станах фен на Ман Юнайтед още през 70-те години. Свищов е близо до Румъния и хващахме румънска телевизия. А те даваха много английски мачове. Така се влюбих в Манчестър Юнайтед“, казва носещия някога името Марин Здравков Левиджов. На визитката под професия пише фен, зидаро-кофражист.

Четирите часа на гости на Манчестър Юнайтед от Свищов у тях минават неусетно. И няма как да не си тананикаш след това прочутия рефрен,който се носи от трибуните на „Олд Трафорд“ Glory, Glory Man United