Каракачанов пише на македонския президент заради поруганата плоча на Каймакчалан

Подобни античовешки, антиморални и антихристиянски прояви не може да бъдат толерирани

Отворено писмо до президента на Република Македония Георге Иванов изпраща съпредседателят на Патриотичния фронт и заместник-председател на 43-ото Народно събрание Красимир Каракачанов.

Ето текста му:

„Г-н президент,

Вие многократно сте заявявали, че сте признателен на българската държава за помощта, която Ви е оказвала. Република България бе първата, която призна независимостта на Република Македония преди 25 години.

Същевременно обаче в Република Македония се толерират всевъзможни антибългарски прояви, което не е случайно. Остава впечатление, че това е част от македонската политика за насаждане на омраза към българския народ. И не само към българите, които живеят в България, а и тези, които живеят в Република Македония.

Последният подобен акт е на т.нар. „журналист“ Миленко Неделковски. Той съвсем публично и гордо обявява, че е разрушил паметната плоча на Каймакчалан. Стига дотам, че документира вандалския си акт и се хвали с „геройството“ си. Само че този господин разрушава паметника на над 3 хиляди български войника, много от които са родени в Македония.

Надявам се, г-н президент, Вие да сте инициатор въпросното лице Миленко Неделковски да бъде наказан според закона. Този човек, освен че е извършил престъпление, разрушавайки паметник, е извършил и престъпление към християнството – поругавайки паметник на загинали хора – нещо, което дори комунистическите атеистични власти не си позволяваха.

Заявявам, че ако не предприемете действия към този престъпник, не само ръководената от мен партия „ВМРО – Българско национално движение“, но нито една партия в българския парламент няма да подкрепи македонската държава за ЕС и НАТО. Въпреки хубавите приказки, които говорите пред Европа и Брюксел, този път няма да бъде простено, ако това жалко дело не бъде наказано.

Подобни античовешки, антиморални и антихристиянски прояви не може да бъдат толерирани.

Напомням Ви, г-н Иванов, че паметникът почита паметта на тези герои, които се биха със сърби, англичани и французи не за друго, а за да запазят Македония от второто сръбско робство.

Докато подобни изроди са на свобода и вилнеят с чукове, рушейки паметници, вместо да са в затвора и да чукат камъни, Македония няма как да докаже, че отстоява европейските и човешки ценности.“