По-скъпа "Гражданска отговорност" от Нова година - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

По-скъпа "Гражданска отговорност" от Нова година

23 септември 2016, 08:33 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    pixabay.com

Увеличаването на цената ще става плавно

По-скъпа "Гражданска отговорност" от Нова година. Задължителната полица ще струва с между 5 и 10% повече, прогнозират застрахователи. На прага на поредната кампания от бранша вече подготвят разчети с оферти за шофьорите, съобщава Нова ТВ..
През ноември и декември близо 70% от шофьорите подновяват полицата си. До момента за автомобил среден клас с обем на двигателя до 1700 кубика водачите плащаха между 180 и 200 лева. Очакванията са отделните застрахователи да вдигнат цените плавно – с между 5 и 10%, което означава, че „Гражданската отговорност” може да ни излезе средно с 20 лева по-солено.

В битката за всеки шофьор, в пика на кампанията, застрахователите обикновено пускат по-изгодни оферти. Но за кратко. Очакванията са още през ноември това да се промени.

 Темпото ще е плавно, но ще го усетим още с новата ни полица. А причините - пътните инциденти не намалявали, а шофьорите с полица все още били малко - около 86%. Така се налага изрядните да плащат и заради нередовните.

Застрахователите сами определят кои водачи да плащат повече според риска. По-скъпа „Гражданска отговорност” ще плащат и младите зад волана, както и рецидивистите на пътя. При някои от компаниите шофьорите с повече нарушения могат да плащат и двойно.

 Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета