Затруднено е движението по "Тракия", "Хемус" и "Струма"

Причините са катастрофи и ремонти по пътя

Огромни задръствания се образуваха по магистралите "Хемус", "Тракия" и "Струма", предаде БНР. Те са предизвикани от катастрофи и ремонти на пътя.

Катастрофа на магистрала "Тракия" затруднява движението в посока Бургас в следобедните часове на деня. Три автомобила са се ударили, което е довело до километрична опашка от коли. При инцидента са пострадали жена и 12-годишно дете.

Още по-тежко е положението на АМ "Хемус". Тапа от автомобили се е образувала в района на тунел "Топли дол", където се извършват ремонти и е отворена само едната тръба. Огромна опашка от автомобили има и преди тунела "Витиня" в посока Варна. Там причината също е ремонт на съоръжението. От Агенция "Пътна инфраструктура" обясниха, че заради проблемите се отваря старият път, който върви успоредно на магистралата и който може да се използва от хората, тръгнали за Враца, Монтана и Видин в посока Ботевград.

Задръстване има и на пътен възел "Кочериново" на АМ "Струма" заради ремонти, обясниха от МВР. Там  се е образувала голяма колона от автомобили.

От полицията заявиха, че се прави необходимото за облекчаване на трафика.