На историческия хълм Царевец министър Ненчев прие почетния караул

Общество

22-09-2016, 15:31

Снимка:

Пресцентър

Автор:

Галя Иванова

Всичко от Автора

Министър Николай Ненчев и генерал Константин Попов участваха в честванията, посветени на 108-та годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България

Министърът на отбраната Николай Ненчев и началникът на отбраната генерал Константин Попов участваха днес, 22 септември, в тържествата, посветени на 108-та годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България.

На историческия хълм Царевец в старопрестолния град Велико Търново министър Ненчев прие почетния караул. Курсанти от Националния военен университет „Васил Левски” издигнаха Националния флаг на Република България. Над събралото се множество прозвучаха с особена актуалност думите от Манифеста на княз Фердинанд, произнесен на 22 септември 1908 година в църквата „Свети Четиредесет мъченици” във Велико Търново: „Винаги миролюбив, моят народ днес копнее за културен и икономически напредък; в това направление нищо не бива да спъва България; нищо не трябва да пречи за преуспяването ѝ. Такова е желанието на народа Ни, такава е неговата воля – да бъде според както той иска”.