България постигна целта, заложена в инициативата Европейски ден без загинали на пътя

Вчерашният ден бележи успех, показват отчетените данни – при 10 пътно-транспортни произшествия в страната няма нито един погубен човешки живот

България се включи активно в инициативата за провеждането на първия Европейски ден без загинали на пътя, която вчера се реализира на територията на Европа. Операция EDWARD бе подкрепена от европейския комисар по транспорта Виолета Булц, Европейския съвет за безопасност на транспорта и службите на пътна полиция на 30-те страни-членки на TISPOL, националните правителства, общинските и местните власти, неправителствени организации.

"През целия вчерашен ден, на всеки час, отброявахме възникналите пътни инциденти и данните доказаха, че общите усилия в запазването на човешкия живот дават своите резултати у нас - от станалите общо 10 пътно-транспортни произшествия, няма жертви, 11 са ранените. Страната ни изпълни поетия ангажимент и доказа, че с общи усилия могат да се постигнат и желаните резултати. Без жертви на пътя трябва е нашата цел всеки ден, не само на 21 септември, но проведената операция бе още един начин да повишим вниманието по темата. ГД „Национална полиция“ благодари на всички институции и медии, подкрепили активно инициативата на Европейската мрежа на службите на пътна полиция TISPOL", информират от пресцентъра на МВР.