Стартира XX-то издание на турнира по културизъм "Мечката"

Спорт

22-09-2016, 11:05

Снимка:

Фейсбук

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Турнир по културизъм се проведе в Червен бряг (Снимки)

Зрелищната надпревара ще бъде на 2 октомври

Много силно бургаско участие се очертава за 20-ото юбилейно издание на Международния турнир по културизъм „Мечката”, разкриха организаторите му. Зрелищната надпревара се подновява на 2-ри октомври (неделя) след едногодишна пауза.
Състезанието ще се проведе от 14 ч. в сградата на ДНА на ул. „Христо Ботев”. В него може да участва абсолютно всеки, а регистрацията започва от 11 ч. в самия ден на турнира. Повече подробности бъдещите участници могат да получат от организатора Румен Желев от РСКК „Атлант” на тел. 0882 700770.
И тази година състезанието ще бъде изключително разнообразно с различни категории за мъже и жени. Очаква се една от най-атрактивните за публиката да бъде надпреварата сред дамите в категория „бикини фитнес”. Предвидено е състезание и за по-натурални мъже в категория „физик”. Именно тези две категории ще привлекат по-младите любители на културизма
„Искаме да покажем на младите, че спортът не е добавки и химия”, каза Румен Желев.
Желаещите да премерят сили по клутуризъм могат да участват в няколко категории: до 75 кг, 85 кг, 95 кг и над 95 кг. Класиците са разделени по височина: до 175 и над 175 см.
Организаторите са предвидили много купи, медали и парични награди за участниците в турнира. Входът за зрителите ще е на символична цена.