Басистът AC/DC Клиф Уилямс потвърди, че напуска групата

Музикантът ще се оттегли след края на турнето

Басистът световно известната австралийска рок група AC/DC Клиф Уилямс потвърди, че ще напусне бандата след турнето Rock or Burst, съобщава Rolling Stone.

Във видео публикувано YouTube, музикантът каза, че за раздялата просто "е настъпило време". Според Уилямс, той очаква с нетърпение да си почине и сега планира да прекара повече време със семейството си.

Уилямс се присъедини към AC/DC през 1977. През 2003 г. той бе включен в Рокендрол залата на славата, заедно с други членове на групата. След близо четири десетилетия на съвместна творческа работа с връстниците си, през юли т.г. 66-годишният британец заяви, че скоро ще се пенсионира.

Припомнете си, че през август, един от основателите на AC/DC Ангъс Йънг намекна, че той може да напусне екипа, и завършващото скоро ден световно турне ще стане последното за групата.

През последните години звездният състав на групата се промени драстично: От 2014 г., с колегите си вече не свири китариста Малкълм Йънг, който се лекува от деменция, и водещият вокал Брайън Джонсън бе принуден да се оттегли от турнетата по съвет на лекарите заради заплахата от пълна загуба на слуха. По време на обиколката той беше заместен от фронтмена на американската рок банда Guns N'Roses Аксел Роуз.