Допълнителни средства за децата от фондация "Деца на Българската армия"

На 52 деца бяха приведени допълнително по 200 лева, събрани от военнослужещите и цивилните служители от войсковите формирования на Българската армия

Приключи инициативата „Заедно на училище“, която се проведе под патронажа на началника на отбраната генерал Константин Попов. На 52 деца бяха приведени допълнително по 200 лева, събрани от военнослужещите и цивилните служители от войсковите формирования на Българската армия.

„Благодаря на хората в армията, които се отзоваха и заедно успяхме да дарим с внимание и грижа за първия учебен ден децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Заявявам твърдата си ангажираност да продължим благородната дейност да подпомагаме семействата на загиналите военнослужещи. Това е и обещание към всички нас, посветили се на рисковата професия – военнослужещ, и гаранция, че при нещастен случай семействата ни няма да бъдат забравени и няма да останат без помощ и подкрепа“, се казва с обръщение на началника на отбраната към личния състав на Българската армия.

Във фондация „Деца на Българската армия“ ежемесечно постъпват финансови средства от личния състав на Министерството на отбраната и Българската армия, които се разпределят за децата на военнослужещите и цивилните служители, загинали при изпълнение на служебния си дълг.