Обновиха междублокови пространства в Благоевград

"Пиринско" реализира подобни проекти и в други населени места в областта

Жителите в 6 града и 8 села в домашния регион на "Пиринско" вече се радват на обновените междублокови пространства в своя квартал. Облагородяването на обществените градинки се изпълнява по инициатива на родното пиво на Благоевград и региона като основната идея на проекта е да придаде приятен и зелен облик на общите отворени площи.

След края на регионалната кампания на "Пиринско" по събиране на капачки измежду феновете на пивото, участвали в инициативата, в томбола бяха определени победителите – общо 20 групи от минимум 4 души. Всяка от печелившите компании получи облагородяване на стойност 2 500 лв., като победителите избират от каталог с какво да бъде реновирана градинката им в рамките на посочената сума. Така печелившите локации в с. Самораново, с. Кавракирово, с. Полето, с. Кърналово, с. Поленица, с. Мусомища, с. Коларово, с. Бабино, гр. Кюстендил, гр. Благоевград, гр. Банско, гр. Сандански, гр. Симитли и гр. Разлог бяха реновирани, а техните жители вече се радват на едно по-приятно място за отдих и срещи със съседи и приятели.

"Радваме се, че с инициативата на „Пиринско“ успяхме да допринесем за облагородяването на градинките в населените места в Благоевград и региона. Като социално отговорна компания ние се стремим да допринасяме за положителното му развитие, а обновяването на споделените междублокови пространства е отличен начин да го направим. Това е едно чудесно начиние, в което ни подкрепи и община Благоевград“ – споделя Бранимир Братанов, Маркетинг Директор на „Карлсберг България”.

Инициативата за реновиране на междублоковите пространства в региона следва традицията на „Пиринско“ за втора поредна година да дава своя принос за облагородяване на обществените площи.