Младежи от ГЕРБ – Свищов почистиха термалния извор край града

Доброволците отстраниха наслоените в голямото бетонно корито от водорасли, като след това дезинфекцираха своеобразния басейн

Представители на младежката структура на ГЕРБ в Свищов почистиха термалния извор, намиращ се в края на града, до бившето Държавно земеделско стопанство /ДЗС/. В акцията се включиха също и общинският координатор на младежите Димитър Димитров, както и почетният председател на структурата Явор Съев.


Доброволците отстраниха наслоените в голямото бетонно корито от водорасли, като след това дезинфекцираха своеобразния басейн. Младежите от ГЕРБ почистиха и целия район около извора, който бе силно замърсен поради интензивното ползване на каптажа.
Минералната вода извира с температура около 50 градуса по Целзий и макар лековитите й свойства да не са официално изследвани, свищовлии редовно прибягват до целебното й действие.
„Сега, след като е почистено и обезопасено, на съгражданите ни ще бъде много по-приятно, когато посещават извора“, коментира координаторът на младежите Димитър Димитров.