Волейболните ни националки с тренировка в Русе на път за Румъния

Волейболистките ни отбелязаха три победи от три мача, като надиграха последователно с по 3:0 Швейцария, Черна гора и Румъния

Женският национален отбор по волейбол на България има почивен ден днес, 19 септември след завършването първия турнир от предварителна група "Е" на европейската квалификация, който се проведе в столичната зала "Христо Ботев", информират от БФВолейбол.
 
Припомняме, че волейболистките ни отбелязаха три победи от три мача, като надиграха последователно с по 3:0 Швейцария, Черна гора и Румъния. С това родните "лъвици" заеха първо място в групата и на практика се нуждаят само от още една чиста победа за да вземат квота за Европейското първенство 2017 в Азербайджан и Грузия.
 
Вторият турнир в група "Е" на европейската квалификация ще се изиграе в Пятра Нямц, Румъния от 22-и до 24 септември.
 
Волейболистките ни, водени от селекционера Иван Сеферинов ще тръгнат към румънския град с автобус във вторник (20 септември). Поради дългата дестинация българските момичета ще прекарат една вечер в Русе, където ще проведат и тренировка в местната зала "Дунав". След това, в сряда (21 септември) родните представителки продължава пътя си към северния румънски град, който се намира на около 350 км от столицата Букурещ.
 
Само победителят в квалификационната група се класира директно за Евро 2017, което ще се проведе в Азербайджан и Грузия, а вторият ще играе баражи.