Министър Кралев откри първото издание на инициативата Живей Активно! в Пловдив - bulgaria.utre.bg

Министър Кралев откри първото издание на инициативата Живей Активно! в Пловдив

18 септември 2016, 14:46 | Мила Иванова
  • Снимка:
    Пресцентър ММС

  • Снимка:
    Пресцентър ММС

  • Снимка:
    Пресцентър ММС

Събитието бе разгърнато в целия град с различни активности в областта на движението и балансираното хранене.  В тях заедно с известните български спортисти Константин Папазов, Тереза Маринова, Евгени Иванов, Владимир Николов, Николай Бухалов, Илиана Раева, Йордан Йовчев, Асен Златев, Пенка Стоянова, Стоянка Груйчева, Петър Узунов, Димитър Божилов, Лалка Хорозова, Цонка Вайсилова се включиха хиляди пловдивчани.
„Благодаря на Нестле България и Община Пловдив, че направиха този празник. От 11 години „Нестле” популяризира здравословния начин на живот, който освен спорт и двигателна активност, е и балансирано хранене. Крайно време беше това събитие да се проведе и в Пловдив. Виждам колко са доволни хората от спортните демонстрации, които се провеждат в три центъра на града. Днешното събитие е прекрасен завършек и на Европейската седмица на спорта. Пловдив е град със страхотни традиции, родил много шампиони и нека те да приобщят все повече млади хора към спортната кауза”, заяви Кралев.
След официалното откриване на площад „Централен” министърът посети и събитията на гребната база, където бяха организирани турнири по футбол, волейбол, баскетбол, стрийт-фитнес и тенис на корт.
Живей Активно се провежда за 11-та поредна година. Целта на инициативата е да предоставя разнообразни и богати възможности за спорт, движение и балансирано хранене за цялото семейство като мотивира все повече хора да открият приятната страна на движението и спорта. Освен жителите на София, Варна и Бургас, в тазгодишната инициатива за пръв път се включи и Пловдив.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета
 
 


Снимка на деня:

Кръщенето на Принц Луи
Кръщенето на Принц Луи