Младежи от ГЕРБ-Девня даряват книги, получени при участие в екокампания

Региони

18-09-2016, 14:06

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Наградиха победителите в конкурса на МГЕРБ Свищов „Рисуване със светлина”

Те успяха да съберат 75 килограма хартия, предадоха я пред входа на Морската градина във Варна, където вчера се проведе кампанията

Младежи от организацията на ПП ГЕРБ-Девня се включиха в инициативата „Стара хартия за нова книга”. Те успяха да съберат 75 килограма хартия, предадоха я пред входа на Морската градина във Варна, където вчера се проведе кампанията, а в замяна получиха 15 нови книги.
Младежите имат амбицията и занапред да подкрепят подобни екологични каузи, тъй като рециклирането е важно за опазването на природата и същевременно има и икономически ефект.   
15-те книги, получени срещу стара хартия,  ще бъдат вложени в следващата инициатива на МГЕРБ. Те ще бъдат първите издания в къщичките за книги, които предстои да се поставят в центъра на Девня. За целта ще бъдат избрани няколко достъпни локации. Младежите се надяват чрез тези атрактивни места, където жителите на града ще имат възможност свободно да си вземат или да разменят книги, да се възроди любовта към четенето. От МГЕРБ-Девня предвиждат да осъществят тази инициатива до края на месеца, като дарят за къщичките и друга литература, подходяща за различни възрасти и интереси.