Седмо злато за България на Европейското по щанги при младите

Васил Маринов с три първи места и два еврорекорда при най-тежките 15-годишни състезатели

България спечели седми златен медал и общо 12 отличие на завършващото днес в полския град Нови Томисл Европейско първенство по вдигане на тежести за кадети и кадетки, съобщава www.wfbulgaria.com. Васил Маринов отвя конкурентите си в най-тежката категория +94 кг при 15-годишните щангисти. Маринов изхвърли 134 кг за победата в изтласкването, след това
спечели и изтласкването с европейски рекорд за възрастта си от 160 кг. Това му осигури златото в общото класиране с двубой 294 кг, което също е рекорд на континента.

Златото е 12-и медал за младите ни щангисти само в двубоите на шампионата в Полша. България вече има 7 златни, 3 сребърни и две бронзови отличия. Шампиони са Дияна Димитрова, Стилян Грозданов, Ангел Русев, Кристиян Йорданов, Галя Шатова, Христо Христов и Васил Маринов, със сребро - Ивана Петрова, Надежда Мей и Християн Първановски, а с бронз – Йордан Атанасов и Диян Пампорджиев.

По-късно днес, след 16 ч. българско време, на подиума ще излезе и последният наш представител: Мартин Тодоров ще се състезава в при най-тежките 17-годишни щангисти в кат. +94 кг.

Последната група български щангисти и техните треньори се завръщат у нас в неделя срещу понеделник в 1.35 ч. с полет от Варшава.